Μέλη / Συνεργάτες

hmp_0863Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας μας Φώτος Πιττάτζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο .  Φοίτησε στο λύκειο Παραλιμνίου και αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο εγγράφηκε στην Νομική σχολή Philips College στην Λευκωσία .Αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τον 1 χρόνο σπουδών του στην Κύπρο μεταπήδησε στο εγνωσμένο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Ηνωμένο βασίλειο όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη νομική επιστήμη αποφοιτώντας με άριστα .

Με την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε για 5 χρόνια δίπλα στον πατέρα του Γιώργο Πιττάτζη ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους νομικούς στην Κύπρο . Σε αυτό το διάστημα των 5 ετών ο Φώτος Πιττάτζης διακρίθηκε στην μάχιμη δικηγορία και κατέγραψε πολλές και σημαντικές επιτυχίες σε ποινικό αλλά και σε αστικό δίκαιο. Ακολούθως και λόγο των επιτυχιών αυτών συνεργάστηκε με την Βρετανική ύπατη αρμοστεία και υπήρξε για 10 χρόνια ένας εκ των δυο δικηγόρων σε όλη τη χώρα που συνέστησε η Βρετανική ύπατη αρμοστεία σε Άγγλους υπηκόους στην Κύπρο .

Το 2008 ίδρυσε την εταιρεία Fine Life Group με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο καθώς επίσης και στο κομμάτι των επιχειρηματικών συμβουλών και καθοδήγησης (business consulting) . Από το 2010 μέχρι και το 2013 διατέλεσε με μεγάλη επιτυχία πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ένωσης Νέων Παραλιμνίου μετά από έντονες πιέσεις που είχε δεχτεί από την τοπική κοινωνία να προσφέρει στα κοινά .

Ο Φώτος Πιττάτζης θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Κύπρου αλλά και τις Ελλάδας με πολύ ισχυρές και καλές γνωριμίες που αποτελούν και το μεγαλύτερο του όπλο. Προσφέρει με μεγάλη επιτυχία καθοδήγηση και συμβουλές σε ένα ευρύ υψηλό κύκλο σε παγκόσμια βάση και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη ορισμένων από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ευρώπη. Ασχολείται εκτός από όλα τα αλλά εταιρικές και άλλες συμβουλές και με την εισαγωγή εταιριών σε διάφορα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια αλλά ειδικότερα στο Χρηματιστήριο Κύπρου.

Τα τελευταία χρόνια έχει  σαν βάση του την Αθήνα είναι νυμφευμένος και κατοικεί εκεί.

 


 

al-lykΟ Αλέξανδρος Λυκουρέζος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Επίσης, παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο University College του Λονδίνου.
Από το 1961 ασκεί δικηγορία στην Ελλάδα ως επικεφαλής του Δικηγορικού Γραφείου Λυκουρέζου. Το Γραφείο Λυκουρέζου έχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1910 κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικηγορικών γραφείων. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνεχίζει την παράδοση που του κληροδότησαν ο πατέρας του και ο παππούς του. Στα 50 χρόνια της δικηγορίας του έχει χειριστεί με επιτυχία πολλές υποθέσεις υψηλής σπουδαιότητας. Με την σχολαστική προετοιμασία, τη διεξοδική έρευνα και την επιδέξια παρουσία στην αίθουσα των Δικαστηρίων κέρδισε τη φήμη του πιο περιζήτητου δικηγόρου στην Ελλάδα. Το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο με το δικηγορικό επάγγελμα και ο Ελληνικός Τύπος του χάρισε τον τίτλο «Επάγγελμα Λυκουρέζος».
Στις εκλογές της 9.4.2000 εξελέγη Βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών με την Ν.Δ. Μετά την συνταγματική καθιέρωση του «ασυμβιβάστου», επέλεξε να μην πολιτευτεί στις εκλογές της 7.3.2004.
Τον Ιούλιο του 2004 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.
Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Football League για την περίοδο 2005-2007.
Το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων όπως Ποινικό Δίκαιο, Εγκλήματα «Λευκού Κολλάρου», Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο, Συγχωνεύσεις και Εξαγορές, Ιδιωτικοποιήσεις, Τραπεζικό Δίκαιο, Διεθνείς Επενδύσεις, Δίκαιο Συμβάσεων, Διεθνής Διαιτησία, Αστικό Δίκαιο, Τηλεπικοινωνίες, ΣΔΙΤ κλπ. Τελευταία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του, προκειμένου να προσφέρει στους έλληνες και ξένους πελάτες του, υπηρεσίες στους τομείς των αστικών διαφορών, του διοικητικού δικαίου, καθώς και του εταιρικού και επιχειρηματικού δικαίου, έχοντας έτσι καθιερώσει μία ιδιαιτέρως επιτυχημένη εμπορική και επιχειρηματική πρακτική.
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε:

  • Θέματα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα/παραχωρήσεων, κοινοτικού και ελληνικού δικαίου που περιλαμβάνουν ζητήματα Δόμησης και υποστήριξη όλων των διαδικασιών που απαιτούνται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία για τη σύνταξη και την υπογραφή των συμφωνιών που σχετίζονται με έργα ΣΔΙΤ
  • Έργα Ιδιωτικοποιήσεων του ΟΤΕ και της ΕΥΑΘ
  • Έργα διαχείρισης αποβλήτων σύμφωνα με την εφαρμογή της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού
  • Θέματα αδειοδότησης για μεγάλη Αυστριακή εταιρεία ενέργειας σχετικά με φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1120 MW
  • Θέματα συμμετοχής σε δημόσιους διαγωνισμούς

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε σημαντικά συνέδρια, με ποικίλα θέματα, μεταξύ των οποίων οι ΣΔΙΤ και το Real Estate, όπως στο ΒΗCC (Mάρτιος 2006, Λονδίνο), 6ο Διεθνές Συνέδριο Σερβίας και Μοντενέγκρο (Μάιος 2006, Βελιγράδι), 7ο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (Νοέμβριος 2006, Νέα Υόρκη), 8th Annual Capital Link Forum (Νοέμβριος 2006, Νέα Υόρκη), Συνέδριο της Παγκόσμιας Τράπεζας (2006, Αθήνα), 7ο Οικονομικό Συνέδριο της Δημοκρατίας της Σερβίας (Οκτώβριος 2007, Βελιγράδι), 8th Real Estate Development Conference & Exhibition in South Eastern Europe (Οκτώβριος 2007, Αθήνα), 9th Annual Capital Link Forum (Νοέμβριος 2007, Νέα Υόρκη), 2nd PPP Economist Conference (Δεκέμβριος 2007, Αθήνα), City & Financial – The Greek PPP Market Forum (Μάρτιος 2008, Αθήνα), Economist Conferences – The 12th Roundtable with the Government of Greece (Απρίλιος 2008, Αθήνα), Economist Conferences – Defense & Security Summit (Μάιος 2008, Αθήνα), 6ο Διεθνές Συνέδριο ΣΕΚΠΥ «Εξοπλισμοί – Συνεργασία – Οικονομία» (Οκτώβριος 2008, Athens), Power Summit – Forbes Magazine Recently (Ιούνιος 2011, Αθήνα), Ελληνο-Ρωσικό Επενδυτικό Συνέδριο – «Νέοι Ορίζοντες για οικονομικές σχέσεις, Τουριστικές και Εμπορικές Σχέσεις» (Οκτώβριος 2011, Ρόδος), IENE-Institute of Energy for South East Europe – 6th South East Europe Energy Dialogue (Μάιος 2012, Θεσσαλονίκη), Israeli Legal Conference (Ιούνιος 17-18,2012 Παρίσι, Λονδίνο).
Επίσης, έχει συγγράψει άρθρα για τις ΣΔΙΤ, όπως Public Private Partnerships (International Financial Law Review – περιοδικό IFLR, Ιούλιος 2006), A positive impact on Greek Services (Περιοδικό World Finance, Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2007), The new Greek Law on PPPs – A new market in the making (Privatisation & Public Private Partnership Review 2007/08).
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στο Ισραήλ, κατά την κρίση του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων το 2005 και συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή της Α. Θ. Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ΄.
Συμμετείχε ως πρόεδρος της εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Αθήνα το “Woodrow Wilson International Center for Scholars of the United States’ Smithsonian Institution” για την απονομή των βραβείων “2008 Woodrow Wilson Awards”.
Επίσης παρέχει αμισθί τις νομικές του υπηρεσίες στην οργάνωση “Hellenic Initiative”, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

 


 

notisΟ Νότης Λιακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού από όπου έλαβε το απολυτήριό του με αριστείο το 2003. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σπούδασε επίσης στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Uppsala στην Σουηδία (2007-2008). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος LL.M. στο Διοικητικό Δίκαιο, από τον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (2009-2010) καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με βαθμό “magna cum laude” από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (2012-2013), από όπου έλαβε το Master Degree του (M.Sc.) στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής. Ο Νότης Λιακόπουλος είναι επίσης Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στον τομέα του Χρηματοπιστωτικού Δικαίου.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησής του εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος στην πολυεθνική εταιρεία Microsoft Hellas και ως συνεργάτης στην εταιρεία “KPP Law” σε ζητήματα εμπορικού και φορολογικού δικαίου, διατηρώντας παράλληλα το οικογενειακό του δικηγορικό γραφείο, ενώ από το έτος 2014 είναι Partner των δικηγορικών γραφείων “TLB” με ειδίκευση στους τομείς του αστικού, εμπορικού και εταιρικού δικαίου, καθώς και σε θέματα ακινήτων, συγχωνεύσεων και εξαγορών και ξένων επενδύσεων.

Από το 2012 ο Νότης Λιακόπουλος συνεργάζεται και εκπροσωπεί την εταιρεία Fine Life Group στην Ελλάδα, ως ο νομικός της σύμβουλος, διεκπεραιώνοντας με απόλυτη επιτυχία τις υποθέσεις της σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

 


 

eugeniaΗ Ευγενία Μοσχανδρέου έλαβε το πτυχίο της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή, 1991 και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (LL.M.) από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, το 1992. Εισήχθη στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά το 1992.
Δικηγορεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων όλων των βαθμίδων και δικαιοδοσιών και προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω το 2001. Τομείς εξειδίκευσής της είναι το ναυτικό δίκαιο, εταιρικό δίκαιο (με έμφαση στις εταιρείες των Ν. 89/67, Ν. 959/79, Ν. 3182/2003 (Ν.Ε.Π.Α.) και στα θέματα της φορολογίας τους, στην ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών κλπ.,) και της εκδίκασης των ναυτικών και εμπορικών διαφορών (μεταξύ άλλων διαφορών εκ ναυλώσεων και φορτωτικών, εκ της μεταφοράς δια θαλάσσης για απώλεια ή ζημία φορτίων, γενικές αβαρίες, διαφορών από σύγκρουση ή πρόσκρουση πλοίων και επιθαλάσσιας αρωγής, διαφορών από ρύπανση θαλασσίου περιβάλλοντος, διαφορών από την αγοραπωλησία πλοίων εκ ναυπηγικών συμβάσεων και αξιώσεων εκ θαλάσσιας ασφάλισης), ενώ ασχολείται και με το γενικό εμπορικό και πτωχευτικό δίκαιο, τις κοινοπραξίες, το περιβαλλοντικό δίκαιο, τις δημόσιες συμβάσεις, την επίλυση αστικών διαφορών, συμπεριλαμβανομένης και της διεθνούς διαιτησίας, διαφορών κληρονομικού δικαίου, διαφορών ναυτικού και χερσαίου εργατικού δικαίου, εμπράγματου δικαίου, αγοραπωλησίες πλοίων και τραπεζικής χρηματοδότησης που αφορά τέτοιες αγοραπωλησίες, εγγραφή και διαγραφή των πλοίων υπό ελληνική και αλλοδαπή σημαία και σύνταξη και παροχή συμβουλών σχετικά με τις ναυτιλιακές και εμπορικές συμβάσεις που αφορούν σε όλα τα παραπάνω θέματα.

Ενεργεί για ελληνικές και ξένες ναυτιλιακές εταιρείες και τραπεζικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες, διεθνείς εμπορικές επιχειρήσεις, ναυπηγεία και επιχειρήσεις άλλων τομέων της αγοράς καθώς και ως σύμβουλος και συνήγορος για ναυτιλιακούς πελάτες, ενδεικτικά σε θέματα αναδιάρθρωσης ή / και μεταφοράς έδρας, άνοιγμα λογαριασμών σε ξένες δικαιοδοσίες, μεταφορά εργαζομένων, διεθνή διαμεσολάβηση σε σχέση με διεθνή πτώχευση, για την επίλυση διαφορών μετόχων και διανομή περιουσιακών στοιχείων, ως και για τη συμμετοχή των πελατών αυτών σε διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς λιμένων.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου και της WISTA (Women in Shipping and Trading Association).

Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά και γράφει την κινεζική, ενώ μητρική της γλώσσα είναι η ελληνική.

Τα Γραφεία μας

Флаг России
Fine Life Moscow
Флаг Кипра
Fine Life Limassol
Флаг Великобритании
Fine Life London
Флаг Грузии
Fine Life Tbilisi
Флаг Греции
Fine Life Athens